Newsletter

Aboneaza-te pentru a afla cele mai noi ştiri legate de Mimosa pudica, alte plante şi accesorii noi. clickIntrebari frecvente

De ce se misca mimosa?

Ca si mecanism, cercetatorii nu au descoperit inca procesul exact prin care se produce miscarea Mimosei si, lucreaza in continuare pentru elucidarea acestui mister, insa scopul miscarii este acela de aparare. Practic, miscarea este procesul ei de aparare in fata pradatorilor. Insectele si animalele erbivore considera miscarea Mimosei cel putin ciudata si devin speriate, astfel renuntand sa o mai consume.

Dupa cat timp se deschide mimosa din momentul in care a fost atinsa?

Mimosa revine la starea initiala dupa aproximativ 10 minute din momentul in care a fost atinsa.

De la ce vine numele de Mimosa pudica?

Mimosa = a mima, aluzie la faptul ca frunzele sunt senzitive din greaca).
pudica = timid, retras (latina).

Cat de greu este sa ingrijim mimosa?

Mimosa este o planta foarte usor de ingrijit si mentinut daca ii sunt respectate 4 cerinte simple :Lumina, temperatura apa si solul. Citeste aici

Unde este cel mai bine sa asezam mimosa?

Vezi cum este cel mai bine sa pozitionezi Mimosa.

Pozitionarea optima a Mimosei este in semi-soare, de preferabil la pervazul interior al unei ferestre. Din experienta am observat ca rezista si in umbra dar nu totala. Daca o pozitionam in soare direct riscam sa i se arda frunzele.

La ce temperaturi minime si maxime rezista Mimosa?

Mimosa este originara din Brazilia si poate suporta temperaturi de +30 ºC insa nu tolereaza temperaturi scazute, minimul fiind de 20 ºC. Pe timpul iernii temperatura optima este de 25 ºC.
Temperaturile scazute o fac sa isi inchida frunzele si pot fi fatale.

Cat de mare trebuie sa fie ghiveciul mimosei?

O dimensiune optima pentru ghiveciul Mimosei este un recipient cu diametrul de 10-15cm si inaltimea de 10-15cm. Daca ghiveciul este mai mare acest lucru nu constituie o problema.

Cat rezista mimosa in ghiveciul standard?

Mimosa poate rezista in ghiveciul standar aproape o luna de zile. Recomandarea noastra este sa ii cumparati si sa o mutati intr-un ghiveci optim intr-un timp cat mai scurt de la achizitionarea ei.
Din acest motiv am selectat pentru dumneavoastra o gama larga de ghivece atractive pe care le puteti vedea aici: click

In ce sol stau Mimosele in ghiveciul standard?

Toate Mimosele noastre sunt plantate cu solul BIOvitsol.

Ce sol ii trebuie mimosei cand vrem sa o schimbam din ghiveciul standard?

Recomandarea noastra este BIOvitsol, care este un sol dezvoltat de noi special pentru plantele din specia Mimosa pudica si majoritatea plantelor de apartament. Puteti afla mai multe despre BIOvitsol aici: click

BIOvitsol este un mix special si echilibrat alcatuit din 5 tipuri de soluri pure care ofera o nutritie completa Mimosei pe o perioada de 2 ani.

Mimosa are nevoie de fertilizanti?

Nu, daca optam pentru plantarea cu BIOvitsol, care ofera o nutritie completa pe o periada de 2 ani.

Dupa cat timp trebuie schimbat substratul mimosei?

In functie de marimea ghiveciului si alegerea substratului, intervalul de timp poate varia de la 2 pana la 4 ani.

Cat de des se uda mimosa, cum si cu ce fel de apa?

In functie de pozitionarea ei, ghiveciul si temperatura ambientala, udarea Mimosei se face o data pe zi sau la 2-3 zile.
Regula de aur este sa nu lasam niciodata solul Mimosei sa se usuce, acesta trebuie sa fie in permanenta umed!
Apa cu care udam Mimosa trebuie sa fie o apa primenita si moale. Niciodata sa nu udam Mimosa cu apa direct de la robinet sau cu apa dura.
Daca stati intr-o zona cu apa dura udati Mimosa cu apa plata sau cu apa de ploaie.

De ce este atat de importanta apa pentru mimosa?

Mimosa consuma multa apa in momentul miscarii ei si de aceea are nevoie de cantitati suficiente de apa. Daca apa este dura, acest proces este ingreunat si poate provoca ingalbenirea frunzelor (putem sa ne inchipuim exemplul dat de producatorii de masini de spalat in lupta depunerii de calcar pe tevi). Daca apa este direct de la robinet, aceasta contine clor si poate vatama radacinile Mimosei.

Cat de mare creste mimosa?

Mimosa poate creste pana la aproape 60 de cm in inaltime. Dupa aproape un an sau chiar si mai devreme, aceasta incepe se se ramifice cu noi crengute de la baza.

Cand infloreste Mimosa?

Inflorirea Mimose incepe Vara si dureaza pana in toamna. Florile sunt de culoare mov cu forma sferica si absolut superbe. Florile Mimosei nu dureaza decat o zi insa aceasta infloreste zilnic cu minim 3-4 flori.

Cat traieste mimosa?

Mimoza traieste atata timp cat vom avea grija de ea.

Mimosa doarme?

Da. In fiecare seara Mimosa isi inchide frunzele si "doarme" pana in zorii zilei.

Mimosa este toxica pentru animalele de casa si om?

Mimosa pudica nu este toxica pentru oameni si animale dar contine in cantitati infime un alcaloid numit mimosin care este folosit in neutralizarea veninului de cobre.
Alcaloizii sunt substante organice, de origine vegetala, care sunt folosite in doze mici ca medicament.

Mimosa este carnivora, prinde insecte si le mananca?

Nu, Mimosa nu este o planta carnivora.

Ce fac daca plec in vacanta fara Mimosa?

Daca plecati in vacanta fara Mimosa, aveti 2 posibilitati:

  1. Lasati la sau pe cineva sa va ude Mimosa;
  2. Optati pentru un ghiveci cu o farfurie mare pe care o umpleti complet cu apa sau orice strategie prin care puteti sa ii oferiti o rezerva de apa pe o lunga perioada te timp.

Majoritatea intrebarilor de mai sus au fost adresate de clientii nostri iar noi am considerat ca este o idee foarte buna sa creem aceasta sectiune in care sa oferim si raspunsul. Prin fiecare intrebare formulata ne ajutati pe noi si mai ales pe cei care doresc sa ii ofere Mimosei o ingrijire cat mai buna. Asa ca daca aveti noi intrebari, nu ezitati sa ni le trimiteti.
Adresa e-mail: contact@mimosapudica.ro


Va multumim
Mimosapudica.ro pe Facebook.