Newsletter

Aboneaza-te pentru a afla cele mai noi ştiri legate de Mimosa pudica, alte plante şi accesorii noi. clickIngrijire

Mimosa pudica este o planta foarte usor de mentinut si ingrijit atata timp cat vom respecta 4 cerinte simple: lumina, temperatura apa si solul.

Lumina

Vezi cum este cel mai bine sa pozitionezi Mimosa.

Mimosa pudica este o planta care iubeste lumina iar pozitionarea ei optima este in semi-soare.

Locurile cele mai bune fiind la pervazul unei ferestre sau terase.

Mimosa nu trebuie pozitionata direct in lumina solara, deoarece riscam sa i se arda frunzele.

Temperatura

Mimosa pudica este la origine brazilianca iar acest lucru inseamna ca iubeste caldura, 30 de grade + nefiind o problema pentru ea. Frigul si temperaturile sub 20 de grade sunt fatale.

Pe timpul iernii este recomandata o temperatura de 25 degrade.

Apa

Vezi aici cum trebuie sa uzi mimosa si cu ce fel de apa.

Apa este unul dinte elementele preferate ale Mimosei. Solul trebuie sa fie in permanenta umed si sa nu permitem uscarea acestuia.

In functie de locul unde vom aseza Mimosa, udarea ei se va face o data la o zi sau la doua zile. Daca o vom pozitiona in semi-soare o putem uda o data la doua zile iar daca o pozitionam in soare o vom uda zilnic sau o data la o zi.

Udarea se va face cu cantitati mici de apa.

Apa cu care se va uda Mimosa trebuie sa fie o apa primenita, lasata peste noapte in recipientele de udare. Nu este bine sa udam Mimosa cu apa de la robinet care nu a fost lasata peste noapte la primenit sau cu apa dura, calcaroasa. In cazul in care ne aflam in zone unde apa este dura, calcaroasa, udarea Mimosei trebuie facuta cu apa de ploaie, apa plata sau BIOvitaqua.

Daca se intampla sa lipsiti o perioada mai lunga de timp, puteti lasa Mimosa la cineva care sa o poata uda sau o puteti aseza intr-o farfurie mai mare cu apa de unde aceasta se va putea hidrata la discretie (acest lucru este posibil numai daca ghiveciul are gauri).

Solul

Vezi cum se planteaza Mimosa cu MP BIOvitsol.

Mimosa nu este o planta pofticioasa, dar ca orice planta, pentru a se dezvolta in conditii optime, are nevoie de un sol pur, bogat si complet in nutrienti.

Problema cu majoritatea solurilor pe baza de pamant si turba din comert este urmatoarea: Acestea nu includ gama completa si optima de nutrienti pentru cresterea plantelor, prezinta impuritati, seminte ale altor plante si oua ale daunatorilor, in special oua de melci.

Din aceasta cauza am dezvoltat un sol selectat si conceput special pentru plantele din sp. Mimosa pudica. Acesta va oferii o nutritie completa pe o lunga perioada de timp (2 ani) si va indica cu usurinta prezenta umiditatii in sol.

Avand un pH neutru si suprafete netede, compozitia acestui sol nu poate afecta radacinile d.p.d.v. chimic si fizic iar Mimosa se va simtii perfect in noul ghiveci chiar din prima zi.

Recomandam acest sol atunci cand cumparati o Mimosa sau cand doriti sa ii schimbati ghiveciul cu unul mai frumos sau mai mare.

Puteti citi mai multe despre MP BIOvitsol aici.


Nu uitati sa cititi pagina foarte ajutatoarede "Intrebari si raspunsuri", care va ofera mai multe informatii despre ingrijirea optima a mimosei.

Mimosapudica.ro pe Facebook.