Newsletter

Aboneaza-te pentru a afla cele mai noi ştiri legate de Mimosa pudica, alte plante şi accesorii noi. clickClasificare stiintifica
Regn: Plantae
Increngatura: Magnoliophyta
Clasa: Magnoliopsida
Ordin: Fabales
Familie: Fabaceae
Subfamilie: Mimosoideae
Gen: Mimosa
Specie: M. pudica

Despre

Mimosa pudica este o planta tropicala din ordinul Fabales, familia Fabaceae, subfamilia "Mimosoideae". Mimosa creste sub forma de tufe, are o tulpina lemnoasa si frunze cu forma lenticulara care se prind perechi.

Caracteristica rara si speciala a Mimosei este reflexul ei de aparare, la atingerea plantei sau la schimbarile bruste de temperatura frunzele se strang. De aici provine si zicala "sensibila ca o mimoza" sau in limba engleza "Touch-me-not" (Nu ma atinge).

Mimosa pudica provine din America de Sud unde traieste in padurile tropicale din Brazilia. In Europa a fost adusa pentru prima data de catre botanistul englez Joseph Bankssi si descrisa de catre Carl Linnaeus in 1753 . In prezent, Mimosa pudica este considerata o planta ornamentala de mare valoare iar in Romania este produsa si oferita de catre noi, o echipa tanara si entuziasta de biologi, fotografi si videograficieni.

Un alt lucru interesant de stiut despre Mimosa este faptul ca este o planta medicinala de mare valoare cu aplicabilitate in vindecarea unei game largi de boli.

Dati click pentru a afla raspunsul!

Afla cum sa ai grija de o mimosa!

Mimosapudica.ro pe Facebook.